Omkeuren

 

Het is vanaf heden mogelijk om de snorfiets (blauwe kentekenplaat) bij ons te laten omkeuren tot bromfiets (gele kentekenplaat)

Dit werkt als volgt:

1) Na het maken van een afspraak breng je de scooter bij ons en laat je hem achter (op een keuring kan momenteel niet gewacht worden)

2) Wij voeren de scooter op naar een snelheid tussen de 45 en 55 kilometer. Indien je dit al zelf hebt gedaan slaan we deze stap over.

3) Wij controleren de scooter op de door de RDW aangewezen punten.

4) Zodra de scooter is goedgekeurd kun je deze weer bij ons ophalen en mag je er mee naar huis rijden. De scooter rijdt dan te hard voor de kentekenplaat die erop zit, dus je bent verplicht de kortste route naar huis te nemen.

5) Binnen enkele werkdagen (max. 5) ontvang je van de RDW een nieuw kentekenpasje met de aangepaste maximale snelheid naar 45. Let op, de tenaamstellingscode wordt niet gewijzigd.

6) Met dit pasje en de (losse) blauwe kentekenplaat kun je bij een bedrijf wat kentekenplaten maakt een nieuwe kentekenplaat aanschaffen. De kentekenplaat zal dan geel zijn, de combinatie van letters en cijfers blijft hetzelfde.

7) Zodra de nieuwe kentekenplaat op de scooter is gemonteerd mag de scooter weer de weg op. Let op dat de regels voor het rijden op fietspaden anders zijn met een gele kentekenplaat!

Prijzen voor het aanpassen van de snelheid kunnen verschillen per merk en model scooter. Dit heeft  te maken met het feit dat er veel verschillende methodes zijn om een scooter een maximum snelheid te geven (software / CDI / Varioringen / etc.)

De prijs voor een keuring is bij ons € 95,-.

Heb je na deze info nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op!

Let op! Als er punten zijn waardoor de scooter niet goedgekeurd word, dien je de keuring wel te betalen. Herkeuring is mogelijk voor een gereduceerd tarief mits je deze binnen 14 dagen laat uitvoeren.

Mogelijk gemaakt door Mobilox
<